Various Interviews and Magazine Scans

Hello Blanchetters!
We have collected some interviews (not recent) and magazines scans (more recent) about Armani’s Sì Fiori, Bernadette and more. Enjoy!

EXCLUSIEF OP ELLE.BE: INTERVIEW MET CATE BLANCHETT

Cate Blanchett is ‘het gezicht van’ Giorgio Armani parfums maar wil liever zo niet genoemd worden. De getalenteerde actrice is immers zoveel meer dan dat. Wij ontmoetten de tweevoudige Oscarwinnares tijdens een exclusief onderonsje in Londen.

Naar onze bescheiden mening is het nogal lullig om iemand ‘fifty and fabulous’ te noemen. Het is een label dat halve eeuwelingen die zich gewillig in een te korte jurk hijsen en met ‘de girls’ in de bubbels vliegen zich graag op de borst spelden. Cate Blanchett, tweevoudig Oscarwinnares, VN Goodwill-ambassadrice en moeder van vier viert deze maand haar vijftigste verjaardag. Dat maakt haar fifty, en we kunnen er niet onderuit: ook ‘fabulous’. Ik mag het aan den lijve ondervinden tijdens een bezoekje aan haar suite in een Londens hotel. Nog voor de veiligheidsagent de deur van de suite achter me sluit, veert Cate al op uit de canapé om me de hand te schudden. Haar ijsblauwe ogen haken zich vast in de mijne en het kost me een paar seconden om te bekomen. Ze is een charismatische verschijning op de rode loper – en al helemaal als ze in een knalrood broekpak voor je neus staat.

Een ster van haar kaliber interviewen is niet altijd een pretje. Hoe hoger aan het firmament, hoe moeilijker het vaak is om publiceerbare antwoorden te krijgen. Niet zo bij Blanchett. Ze blijkt één brok professionalisme en heeft niet de minste moeite om het die dag nog maar eens te hebben over Sì Fiori – de nieuwste telg uit de Sì-familie van Giorgio Armani. Maar niet zonder eerst een complimentje te geven. “Wat een geweldige tas!”, zegt ze met een blik op de handtas aan mijn arm.

Aangezien hij ook werkelijk ‘amazing’ is, kunnen we aannemen dat de Australische actrice enkel welgemeende complimenten geeft. Tegenwoordig woont ze samen met haar gezin op een landgoed in East Sussex, maar de geuren van de heimat down under blijven in het geheugen gegrift. “Eucalyptus, de geur van theebomen maar helaas ook die van bosbranden. Je kan de wereld rondreizen maar sommige geuren zijn voor eeuwig aan thuis gelinkt.”

Blanchett verpersoonlijkt sinds 2013 de Sì-parfums. “Ze noemen me wel eens het ‘gezicht van’, maar zelf vind ik eerder dat ik de ‘spirit’ van de geuren vertegenwoordig.” Met Sì Fiori kreeg de familie er dit jaar een derde lid bij. “Een sensuele geursensatie die opgebouwd is rond een hedendaagse chypre, een mix van houtige akkoorden. Er is een onderliggende, vrouwelijke toon die ik als gesofisticeerd zou omschrijven. Toch blijft het geheel fun”, aldus Blanchett. Zelf draagt ze de geur met topnoot van groene mandarijn het liefst wanneer de avond valt. “Maar je kan de parfums ook perfect onderling combineren. Ik begin ‘s morgens vaak met Sì Intense en doorheen de dag verstuif ik er een vleugje Sì Fiori overheen.”

GLOBAL BEAUTY AMBASSADOR
Cate en meneer Armani (zoals ze hem gedurende het gehele interview noemt) go way back. Nog voor ze officieel door de Armani-familie werd ingelijfd, ontwierp hij al kostuums voor filmrollen en rodeloperjurken. Ze zetten ook samen de schouders onder humanitaire projecten. “Ik heb een ongelofelijke bewondering voor de man, hij leerde me anders naar de wereld te kijken. Voor mij is hij een van de laatste groten. Het is een voorrecht om met hem samen te werken.” De liefde en het respect blijken wederzijds. Cate werd onlangs benoemd tot ‘Global Beauty Ambassador’. Dat betekent dat ze niet langer enkel in de campagnes voor de parfums maar ook in die van de skincare en make-up te zien zal zijn. Een unicum in de geschiedenis van het Italiaanse merk. “Zijn ze helemaal gek geworden?”, lacht ze.

Sinds vorige zomer wordt Cate op het parfumfront bijgestaan door actrice Elaine Zhong en modellen Adwoa Aboah en Sara Sampaio. “We zijn allemaal eigenaardig op onze eigen manier. Sara zit boordevol leven, Aboah is woest en Elaine straalt dan weer pure elegantie uit. Meneer Armani slaagt er steeds in om verschillende vrouwen uit verschillende werelden samen te brengen. Op die manier heb ik al veel interessante mensen leren kennen.”

JA-NEEVERHAAL
Geen nieuw parfum zonder bijbehorende reclamecampagne. En ook in deze dromerige reclamespot is de boodschap duidelijk: zeg voluit ‘ja’ tegen het leven. Ga boodschappen doen in die rode baljurk en spring uit dat vliegtuig zonder na te denken over de mogelijke risico’s. Toch zou je kunnen stellen dat het in deze tijden minstens even belangrijk is om ‘nee’ te durven zeggen, niet in het minst op de werkvloer. “Dat klopt helemaal. Ik zeg zelf veel te vaak ‘ja’, want ik houd van het onverwachte”, aldus Cate. “Maar ‘ja’ zeggen tegen jezelf, betekent soms dat je ‘neen’ tegen iets of iemand anders zegt. Soms is dat broodnodig om tijd voor jezelf te nemen, want die is toch zo enorm kostbaar.”

Later dit jaar komt de verfilming van de roman ‘Where’d You Go, Bernadette’ in de zalen. Blanchett kroop hiervoor in de huid van Bernadette, een ooit succesvolle architecte die de grip op de realiteit verliest en aan de vooravond van een tripje naar Antarctica van de aardbol verdwijnt. De actrice zoekt voor elke rol een ander parfum uit. Welke geur uit de Sì-familie ze voor Bernadette zou kiezen? “Ze was een erg depressieve vrouw, dus ik houd het op deodorant – en dan enkel op een goede dag!” (lacht)

BEDANKT VOOR DE BLOEMEN
We nemen afscheid met een handdruk. ‘s Avonds treffen we elkaar opnieuw tijdens een exclusief diner. Na afloop knielt de actrice aan iedere tafel om te vragen of het lekker was. Zelf werkt ze nog de helft van een roze macaron weg voor ze in alle stilte van het toneel verdwijnt. Net zoals de prachtige boeketten en bloemstukken op de tafels overigens. Niet veel later worden de welriekende accessoires gespot in de armen van enkele Britse beautyjournalistes. “Op aanraden van Cate”, zeggen ze snel. “Die vond ze te mooi om zomaar te laten staan.” Of hoe je met ‘Sì Fiori’ ook letterlijk Ja tegen Bloemen zegt …

via Elle Belgium

Cate Blanchett Loves the Smell of Newborn Babies
She sat down with InStyle to talk all things olfactory.

Oscar-winning actress Cate Blanchett is an expert at setting a #mood. And when she gets into character, fragrance plays a key part in her transformation. We caught up with Blanchett, who is a global ambassador for Giorgio Armani Beauty and Fragrances, while she was in London for the brand’s most recent launch, Sì Fiori.

Since we’re talking about fragrances, who or what smells good to you?

It’s boring, but newborn babies. They’re just delicious. And so full of possibilities.

Indeed. Does fragrance factor into your getting-ready routine and into your work?

Oh, totally! Fragrance is such a receptacle of your memory. And also your sense of self and aspirations of who you want to project to the world. I think it was in the ’80s that they [launched] Poison — remember Poison? It was such a room-filling fragrance. For me, personally, I gravitate toward sensual, supple fragrances. They totally change your mood — and to choose one for every character is a must.

Do you have a whole suite of fragrances to choose from at home?

The only one I would wear from outside the [Armani] Sì family is one my mother used to wear, [the classic unisex scent] 4711. Everyone put it on after tennis. It was a real ’70s statement that reminds me of my childhood.

You’ve changed your hair a lot throughout your career. Is there one style that you’ve felt most comfortable in?

I loved the whole look from Ocean’s [8, 2018] and the shape [of that haircut] as well. I think the hardest to maintain was sad Carol [Aird, from the 2015 film Carol] because of the rigidity of the shoot and the kind of remoteness of her look. She had to be the object of someone’s desire. It was an onerous responsibility. And she was so groomed, which is quite hard for me.

Your Bob Dylan transformation in I’m Not There [2007] was mind-blowing.

Yeah, that was obviously quite androgynous. My husband wouldn’t come near me.

What does your beauty routine look like if you need to get ready in a hurry?

I’m usually getting ready on the tube or on the train or in a car. I’m not very good with the liquid foundation, but Armani just made a compact that’s really easy to apply. I’ve perfected the art of putting mascara on in a moving car. Usually I do mascara, some powder foundation, and lipstick. And pinch my cheeks.

You have incredible style. Do you plan your outfits? How much work goes into them?

It should never be work. That’s something I learned from Mr. Armani. True chic is effortless, and it’s got to come from you. It’s not what gets likes and views. So, yeah, I mean, I love fashion, I love costumes, and I’m also a great lover of rewearing things I’ve loved in the past. I would say my go-to is pretty much a well-pressed suit. Or a good pair of trousers.

The classics. Do you have a favorite Aussie expression?

My grandmother used to say, “Go to billy-o.” I think it was basically her polite way of saying get lost.

Do you use that these days?

I do! You know, what I really love is when people are doing things that are wildly inappropriate and you say to them, “What is this, bush week?” Do you have that expression in America?

No, but maybe now it will become a thing. What kind of style or beauty advice might you pass on to your kids when they’re ready?

Sunscreen. Sunscreen, sunscreen, sunscreen.

via Instyle

Blush Dream Magazine #22 – May 2019

Marie Claire UK – July 2019

Sens Poland – August 2019

Smile Magazine by Blush Dream #1 – August 2019

P.s. Giorgio Armani has been announced as the main sponsor of the upcoming Venice International Film Festival. May we hope for pictures as beautiful as the one at the top? Source