Cate Blanchett on Elle Norway – Interview

Hello Blanchetters!

Cate gave an interview to Elle Norway and talks about her creative collaboration with Mr Armani. Enjoy!

Crush på Cate!
Enda en romanse har spiret i duftverdenen. Helt siden Marilyn Monroe avslørte at hun gikk til sengs kun iført Chanel N°5, har skuespilllere fungert som muser for verdens mest kjente parfymer. Elizabeth Taylor for Elizabeth Ardens White Diamond. Natalie Portman for Diors Miss Dior. Kristen Stewart for Chanels Gabrielle. Og siden 2013, Cate Blanchett for Armanis Sì.

Er det fordi en parfyme kan være så allsidig, at man kan kle seg i ulike stemninger og endre karakterer – akkurat som når skuespillere tolker en rolle? Jeg tar med meg spørsmålet inn på Armanis eget hotell i Milano der Cate sitter – uklanderlig kledd i en hvit dress fra Armani.

Cate Blanchett er vanskelig å ta øynene fra. Hun har en sterk karisma og en kjapp humoristisk sans, men hun er også reflektert og svarer med dype resonnementer og en stor dose ydmyket på alt man spør hun om. I suiten står et stort portrett av Cate og den nye Sì Passione-duften.

–?Herregud, det er så rart å sitte og se på seg selv på den måten, jeg klarer nesten ikke konsentrere meg, haha.

Er du enda ikke vant til å se deg selv på film og bilder?

–?Nei, det tror jeg aldri at jeg kommer til å bli. Det er nok også derfor jeg har så vanskeligheter med å ta en selfie, jeg synes nesten det er motbydelig for å være ærlig.

Men hvem er egentlig Cate Blanchett?

–?Haha, ja, hvem vet egentlig hvem man er? Jeg har alltid vært nysgjerrig og fascinert av menneskers kompleksitet. At vi, inkludert meg selv, bærer med oss så mange paradokser – både styrker og svakheter.

Hva har fått deg og Mr Armani til å jobbe så bra sammen i så mange år?

–?Mitt forhold til Armani går langt tilbake i tid. Jeg har alltid vært opptatt av klassisk herresøm – jeg elsker å være kvinne, men elsker også å gå kledd i dress og slips. Jeg kjøpte faktisk min første Armanidress på salg i Sidney med min første store lønning, så mye har jeg beundret hans talent. Vi deler også en kreativ måte å se livet på og har utviklet et dypt vennskap opp gjennom årene. Han er enormt generøs og har vært en fantastisk mentor for meg. Ærlig talt er jeg fremdeles beæret over at jeg får være ansiktet utad for en så sterk signaturduft som Sì – jeg vet at det er en beslutning Mr. Armani selv har tatt, fra hjertet.

Hva er det viktigste du har lært av han?

–?Han har et så positivt livssyn og ser så mange muligheter i livet. Bare det faktum at han har skapt en parfyme som heter Sì (ja), sier mye spør du meg. For han handler det om å se det positive i livet og det prøver jeg å ta med meg i denne gale verden vi lever i.

Apropos en gal verden, hvordan bruker du din plattform til å påvirke andre?

–?Jeg er engasjert i UNICEF og prøver å gjøre det lille jeg kan for å gjøre en forandring her i verden. Det er mange som er kritiske til at kjente personer engasjerer seg i veldedighet, men jeg tenker at det er noe av det viktigste jeg kan gjøre. At jeg har en mulighet til å nå ut til folk – og at det på et sett kan hjelpe andre, om så bare i liten grad, ser jeg på som et privilegium.

Duften Sì Passione er den syvende duften i Sì-familien. Cate har vært duftens muse siden lanseringen i 2013. Sì Passione er skapt av parfymøren Julie Massé.

Source

Pics