Cate Blanchett pays tribute to Liv Ullmann

Hi, everyone! We have a new short video with Cate who paid tribute to Liv Ullmann (Woman of Year 2020 by KK Magazine). Liv also talked a bit about working with her in A Streetcar Named Desire.

«Hei Liv. Det er så lenge siden jeg har sett deg, men minnene fra tiden vi tilbrakte sammen, jeg tenker på dem hver dag og det er ingen overdrivelse».

Slik begynner Hollywood-stjerna Cate Blanchett sin eksklusive videohilsen til Liv Ullmann, sendt til KK i forbindelse med at vi i 2020 kåret Liv Ullmann til «Årets Kvinne».

At Liv Ullmann er en internasjonal stjerne av format, er de ingen tvil om. Hennes stjernestatus i utlandet ble imidlertid ytterligere bekreftet da vi spurte Hollywood-kjendisene om de ville være med og hylle Liv Ullmann i anledning KK-prisen.

– Gjort meg bortskjemt

Men heller ikke Hollywood-stjerna Cate Blanchett kan få fullrost Liv Ullmann. Da KK-redaksjonen hadde den glede av å motta Blanchetts videohilsen til Liv, forsto vi enda bedre hvor dype spor Liv Ullmann fortsetter å sette etter seg ute i verden, både som skuespiller og regissør.

– Å jobbe med deg som regissør har lagt lista så høyt at jeg nå er bortskjemt, og drømmer om den dagen vi kan jobbe sammen igjen, sier Blanchett i videoen, og referer til da Liv Ullmann regisserte suksessforestillingen «Sporvogn til begjær» i Sydney Theatre Company i 2009, der Cate spilte hovedrollen Blanche DuBois.

Stykket fikk panegyrisk mottakelse fra de tyngste kritikerne verden over, og Liv Ullmann og Cate Blanchett tok djerve grep og endret blant annet slutten på teaterklassikeren.

– Jeg elsker deg!

Cate Blanchett beskriver i videoen Liv Ullmann som en «utrolig venn»:

– Gratulerer så mye med prisen «Årets Kvinne». Du er min «Årets kvinne» hvert eneste år. Hvert eneste år, sier Cate og øser en lang rekke superlativer over sin venninnen, nok til gi hvem som helst klump i halsen.

– Jeg savner deg og elsker deg og all ære til deg. De største gratulasjoner og all kjærlighet! avslutter Blanchett og sender et smellkyss gjennom ruta til Liv Ullmann.

Here’s the part where Liv talked about Cate in her new interview:

– Verdens skjønneste samarbeid

Liv Ullmann har tolket verdenslitteraturens kvinner og hatt regi på storfilmer og teaterklassikere. Hvordan har hun opplevd å selv stå ved roret?

– Da jeg var ung, tjente man på å stole på ­instruktøren. I dag stiller skuespillerne spørsmål, og noen tror de vet best. En jeg beundrer, sa: «Jeg gjør det på min måte.» Da visste jeg at hun og jeg aldri kunne nå en høyde sammen.

En høyde nådde Liv definitivt i 2009, da hun satte opp «Sporvogn til Begjær» i Sydney og ­siden i New York. Anmeldelsene var panegyriske, og Cate Blanchett sa: «Å jobbe med Liv Ullmann var en livsforandrende opplevelse.»

– Vi hadde verdens skjønneste samarbeid, ­forteller Liv.

– Cate Blanchett ville ha noe av meg, og jeg visste jeg fikk noe av henne. Hun fulgte meg i mange år. Vi ble enormt nære og snakket så personlig. Vi forandret slutten på stykket og viste det sårbare mennesket som mister sitt slør og går inn i lyset som et fritt menneske.

Source: KK, KK – Liv